Skoskåp

På jakt efter ett skoskåp? Man behöver inte vara så särskilt många i en familj innan skorna börjar svämma över i hallen. Både barn och vuxna använder vanligtvis flera olika par skor under veckan, speciellt under de kalla och blöta vintermånaderna. Gympaskor, stövlar, loafers och mycket annat trängs på ett vanligtvis relativt begränsat utrymme. Ofta behöver inte skorna stå framme hela tiden, man använder dem bara ibland. Den perfekta lösningen på allt detta är ett praktiskt skoskåp.

Köp ett skoskåp online

Vitt högblankt skoskåp med snygga kromade ben
Mörkgrått skoskåp med detaljer i björk
Vitt skoskåp med tre luckor

För många människor och familjer så är just ett skoskåp en av de absolut viktigaste hallmöblerna. De är ofta lite smalare skåp, där man öppnar luckor för att skjuta ner skorna. När man stänger skoskåpet ser det bara ut som en vanlig byrå, men man kan få plats med bra många skor där inne.

Eftersom man vet att alla hallar är olika, kommer dessa skåp idag i flera olika modeller, färger och storlekar. Tanken är att alla ska kunna hitta något som passar in.

Vitt skoskåp med låda och två skoutdrag

Höga och smala skoskåp

Kan ett högt och smalt skoskåp vara något? Ibland behöver man ett skoskåp som är både högt och smalt. Man vill verkligen kunna utnyttja ett utrymme som annars inte passar till någonting. Det kan vara bakom en dörr, eller mellan fönstret och dörren, till exempel. Poängen är att genom att ställa ett skoskåp här kan man få bättre plats runt omkring. Samtidigt så ser det organiserat och snyggt ut.

Smalt skoskåp med spegeldörr

Hallen är nästan alltid det första man ser när man kommer hem till någon, och den bör därför alltid vara välkomnande. Även om man inte har gäster varje dag så är det viktigt för familjen att ha en hall som fungerar bra. Detta är speciellt viktigt när man har bråttom på morgonen och alla ska iväg till sina respektive arbeten och skolor.

Skoskåp med stomme i ek och fronter i vit högglanslack

Andra skoskåp är gjorda för att hänga på väggen, de är så kallade vägghängda skoskåp. Detta ger genast lite mer utrymme för exempelvis skohyllor och annat som man kanske vill ha under.

Många föredrar att ha stövlar och andra skor som man använder varje dag nära till hands. Eller så vill man kunna komma åt att städa under, allra helst utan att behöva flytta runt hallmöbler.

Precis som med alla andra rum i huset ska man tänka igenom noga hur man använder hallen, och försöka göra den så funktionell och trevlig som möjligt.

Skoskåp med fyra skoutdrag

Genom att ha ett eller kanske till och med ett par skoskåp i hemmet kan man lätt hålla ordning på alla skor. Man kan låta barnen ha ett och föräldrarna använder det andra. Eller så ställer man in finskor och säsongsbetonade skor i garderoben, och har bara de man använder för tillfället i hallen.

Man håller både skor- och hall mycket renare när man kan praktiskt stoppa in dem i ett skåp. Och genast får man bra mycket mer plats över till annat, som exempelvis jackor och mössor.

Skoskåp i grå melamin med ben och handtag i massiv björk