Ansök om ett renoveringslån online.

Renoveringslån utan eller med säkerhet

Om man har planer på att renovera hallen, köket, badrummet eller kanske något annat rum i hemmet och behöver ta ett renoveringslån för att finansiera renoveringen, finns det idag flera olika sätt att gå till väga. Bland det vanligaste är att man brukar antingen ansöka om ett nytt privatlån eller välja att öka på sitt befintliga bolån.

Renovera med privatlån

Det positiva med att finansiera en renovering med hjälp av ett privatlån är att det är ett lån som går att få relativt snabbt. Hos flera banker kan man få svar redan inom en kvart från det att man ansökt och det är inte alls ovanligt att man får lånet utbetalt till sitt konto redan dagen efter. Då det är frågan om ett lån utan säkerhet där man som låntagare inte behöver erbjuda banken någon pant som garanti ifall man skulle misslyckas med att betala tillbaka lånet, får man tyvärr räkna med att räntan är högre än på ett lån där man lånar med säkerhet.

Utöka bolånet till en renovering

Ett annat populärt sätt att ordna med finansiering till en renovering är genom att utöka bolånet. Det positiva med detta är att man kan få en riktigt bra ränta på lånet då det ofta är möjligt att få lånet att gå under samma ränta och villkor som bolånet man har sedan tidigare. Man bakar med andra ord in renoveringslånet i bolånet. Det negativa är dock att det kan vara betydligt svårare att utöka bolånet idag i och med de nya amorteringskraven som infördes år 2018. Särskilt tydligt blir detta om man har ett ganska så nytt bolån eller en högt belånad bostad.