Hatthyllor

Hallen är ett viktigt rum i huset, även om man bara går igenom den för att komma in i de andra rummen. Det är här man hänger av sig kläderna, tar av och på sig skorna och mycket annat. Med tanke på att den kalla årstiden är ganska lång i Sverige behöver man plats och god planering för att allt ska fungera. Någonting alla hem kan behöva är en hatthylla.

Köp en snygg hatthylla online

Hatthylla i pulverlackerad metall
Hatthylla med två fack och klädhängare
Ljusgrå hatthylla i stilren design
Hatthylla i järn
Vit praktisk hatthylla
Hatthylla med hyllplan och krokar

Hatthyllor kommer i flera olika fasonger och storlekar. Många tycker om att skruva fast dem i väggen. Gärna en bit upp så att kappor kan hänga utan att röra golvet eller de skor som står under. Har man många små barn i familjen kanske man behöver två hatthyllor, en för de vuxna och en som sitter lite lägre så de mindre barnen kan nå upp.

Hatthylla med korgar i rotting

Det är vanligt med en hatthylla där man kan hänga både galgar och krokar för andra jackor och väskor. Uppepå kan man lägga av sig mössor, hjälmar och annat, eller använda utrymmet för att förvara olika saker. Med några skokartonger eller andra förvaringsboxar kan man stapla en hel del där uppe.

Vitlackad hatthylla

Sedan har man hatthyllor som har små praktiska fack under själva hyllan där var och en kan ha sitt eget utrymme. Om alla vet var de ska hänga av sig och lägga vantar och andra småsaker, så är det större chans att hallen förblir organiserad. Man kan också prova att ha korgar som fungerar som lådor så inget ramlar ner. Ett alternativ är att hänga ett par öppna korgar på de krokar som finns under hatthyllan, och lägga vantar och mössor där.

Har man plats kan en tamburmajor vara en bra lösning. Den står på golvet och brukar kunna ta ganska många jackor och rockar. En del har en ring någon halv meter från golvet så man kan ställa av sig paraplyer. Eftersom man kan hänga runt om kan det vara bra att ställa en tamburmajor där man kan komma åt från alla håll. Det finns många varianter, en del är riktigt konstnärliga och ser ut som ett träd med grenar som sträcker sig uppåt. När de är tomma är de en riktig prydnad i hallen.

Svart tamburmajor i trä

En väl organiserad hall ger alltid ett lite extra gott intryck när man har gäster på besök. Det underlättar också ens egen vardag om man inte behöver snubbla över jackor, skor och stövlar som ligger överallt. Med en snygg hatthylla som kanske till och med matchar den övriga inredningen i hallen kan man snabbt organisera alla jackor och kappor. Det skyddar kläderna samtidigt som det gör att man lite lättare kan komma iväg när det är dags att gå, oavsett tid på dygnet eller årstid.

Vägghängd skohylla