Hallbänkar

På jakt efter en ny hallbänk? Det kan ibland låta lite konstigt, men ett av de viktigaste rummen man ska möblera i hemmet är hallen. Många gånger är det just här hela familjen möts samtidigt, och alla har bråttom till jobb eller skola. Om det fungerar väl med hallen kan man vinna många värdefulla minuter och samtidigt minska på stressen för alla. Genom att planera väl går allt i livet mycket smidigare. En viktig möbel man bör ha i hallen är därför en praktisk hallbänk.

Köp en snygg hallbänk online

Hallbänk med hjul
Hallbänk med dyna
Hallbänk med korgar i rotting
Vit hallbänk med korgar och dyna
Hallbänk med förvaring
Sittbänk i ljus ek

Hallbänk med förvaring

Det finns idag flera olika typer av hallbänkar med förvaring att köpa, allt efter vad man har för behov och hur stor plats man har i hallen. Många väljer att skaffa en hallbänk just för att kunna förvara saker, men en bänk i hallen är också bra att ha när man behöver sittplatser.

Hallbänk med lådor och dyna

De allra flesta behöver någonstans att sitta när man tar av och på sig skorna, klär på lillen eller helt enkelt kommer hem med trötta ben efter en lång shoppingrunda ute på stan.

Har man riktigt gott om plats i hallen och familjen är stor, kanske man väljer att ställa in en lagom hög och lång bänk där flera personer kan sitta bekvämt samtidigt.

Praktisk hallbänk utrustad med hjul

Har man lite mindre gott om plats i hallen, eller kanske bara känner att man vill försöka utnyttja det utrymme som finns bättre, har man en hel del olika varianter av hallbänkar med förvaring att välja på.

En del av dessa sitter ihop med hatthyllan, man får helt enkelt två möbler i en. Ibland kommer denna populära variant även utrustad med en hallspegel. Ofta är bänken lite kortare på dessa modeller, men den räcker dock fortfarande gott och väl för en vuxen person att sitta på.

En annan vanlig hallbänk som man ser ute i många svenska möbelvaruhus och som också erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter, är den som ser ut som en liten kista.

Man sitter uppepå, men inuti kan man lägga bra mycket saker. Detta kan vara ett bra utrymme för att förvara exempelvis skor, skridskor, hjälmar eller liknande. Om man lägger en liten bekväm dyna uppepå blir bänken mjuk och lite extra skön att sitta på.

Vit bänk med olikfärgade träfronter

Hallbänk med lådor

Samma sorts hallbänk finns idag även att få med lådor om man så önskar. I stället för en kista har man en lång rad med praktiska lådor under sitsen. Ibland är de lite finare, med korgar i rotting i stället för enkla trälådor.

Här kan alla i familjen äntligen ha sin egen låda eller korg, perfekt för handskar, mössor och liknande. Eller så kan man prova att lägga alla småsaker här, som skoputs och skosnören.

Om man har små barn i familjen som ofta kommer in med smutsiga eller våta overaller kanske man inte vill ha en dyna på bänken. Det viktiga är i stället att de fort och bekvämt kan ta av sig alla kläder och komma in i huset.

Hallbänk med två skåpdörrar

Tanken med en väl möblerad hall är att vardagen ska fungera lite lättare för alla i familjen. Det ska vara snyggt i hallen och efter dagens slit ska det kännas skönt att komma hem, men samtidigt vill man också att det ska vara lätt att hålla rent.

Har man ofta gäster över på besök vill man att hallen även ska kunna inkludera alla deras kläder och skor. Ibland har man dock väldigt begränsat med utrymme.

Då kan en smart utfällbar hallbänk vara en alldeles perfekt lösning för hallen. Det är lite som en fällstol som är fastskruvad i väggen. Vid behov fäller man ner den, men annars så tar den ingen plats alls.

Sittbänk med rottingkorgar och sittdyna