Hallförvaring

Det finns mycket som ska få plats i hallen som familjen behöver när de går ut. Skor och jackor, vantar, mössor och mycket annat som hänger ihop med uteaktiviteter. Ju fler man är i familjen, desto mer saker. Därför är hallförvaring något man gärna planerar lite extra väl.

Alla hem är lite olika och det är inte alla som alltid har så gott om plats i hallen. Men det finns en hel del bra och smarta lösningar med hallmöbler som tjänar mer än ett syfte. Eller så bygger man på höjden, och utnyttjar allt det tomma utrymme som där står till ens förfogande.

En hallbyrå, till exempel, kan vara låg och bred, med plats för mycket smått och gott. En del väljer att ge varje familjemedlem sin egen låda så man kan hålla ordning på saker och ting, eller så bestämmer man vad som ska ligga i varje låda. Samtidigt finns det ofta plats för en hallhylla ovanför, med krokar där man kan hänga av sig jackan. Ett alternativ är naturligtvis den klassiska lösningen med en hatthylla med plats för både galgar, krokar och en hylla att lägga saker på ovanför. Under har man sedan en skohylla kanske i två eller flera lager.

Många gånger vill man kunna sitta bekvämt när man knyter skorna, eller när man tar på sig ytterkläderna. Då kan en ordentlig hallbänk med sittplats vara på sin plats. En del har också förvaring inuti, det kan vara som en liten kista eller soffa med lock. Här brukar det finnas tillräckligt med plats för större saker som stövlar eller skridskor. Finns det gott om plats i hallen kan ett par rejäla hallbänkar förenkla morgonrutinerna, speciellt hos barnfamiljer.

Det är alltid lite lättare att hålla rent om allt har sin egen plats i hallen. Det blir ofta också mindre stressigt när alla ska ut. Bra hallförvaring kan också inkludera skoskåp, det finns idag flera olika modeller att välja på även här. En del höga och smala skoskåp får plats bakom en dörr, medans andra är låga och små som en liten byrå. Man kan också prova att sätta upp ett par praktiska krokar eller korgar på väggen, kanske bredvid hallspegeln.

För en snygg och elegant hall kan man välja hallförvaring och hallmöbler som matchar varandra. Vare sig det är vitt eller träfärgat, eller en annan härlig färg, så kan det vara trevligt att hålla det mer eller mindre likt. Vissa möbler kommer i ett set, där man kan köpa det mesta i samma stil. Sedan kompletterar man hallinredningen med snygga textiler, som mattor och dynor. Har man ett fönster i hallen kan det vara snyggt och trevligt med en liten gardin som plockar upp en av nyanserna i hallmattan.