Hallbänkar

Det kan ibland låta lite konstigt, men ett av de viktigaste rummen man ska möblera i hemmet är hallen. Många gånger är det här hela familjen möts samtidigt, och alla har bråttom till jobb eller skola. Om det fungerar väl med hallen kan man vinna många värdefulla minuter och minska på stressen för alla. Genom att planera väl går allt mycket smidigare. En viktig möbel man bör ha i hallen är en praktisk hallbänk.

Det finns många olika hallbänkar att köpa, allt efter vad man har för behov och hur stor plats man har i hallen. De allra flesta behöver någonstans att sitta när man tar av och på sig skorna, klär på lillen eller helt enkelt kommer hem efter en lång shoppingrunda ute på stan. Har man riktigt gott om plats i hallen kanske man helt enkelt ställer in en lagom hög och lång bänk där flera personer kan sitta samtidigt.

Har man lite mindre gott om plats, eller kanske bara vill försöka utnyttja det utrymme som finns bättre, har man en del olika varianter att välja på. En del hallbänkar sitter ihop med hatthyllan, ofta är då bänken lite kortare. Denna räcker dock ofta gott och väl för en vuxen person att sitta på. En ganska vanlig hallbänk, som man ser ute i många svenska möbelvaruhus, är den som ser ut som en liten kista. Man sitter uppepå, men inuti kan man lägga bra mycket saker. Detta kan vara ett ganska så bra utrymme för att förvara exempelvis skor, skridskor eller liknande. Om man lägger en liten bekväm dyna uppepå blir bänken mjuk och lite extra skön att sitta på.

Samma sorts hallbänk finns ofta även att få med lådor om man så önskar. I stället för en kista har man en rad med praktiska lådor under sitsen. Ibland är de lite finare, med korgar i stället för trälådor. Här kan alla i familjen ha sin egen låda eller korg, perfekt för handskar, mössor och liknande. Eller så kan man lägga alla småsaker här, som skoputs och skosnören. Om man ofta har barn som kommer in med smutsiga eller våta overaller kanske man inte vill ha en dyna på bänken. Det viktiga är att de fort och bekvämt kan ta av sig alla kläder och komma in i huset.

Tanken med en väl möblerad hall är att vardagen ska fungera lite lättare. Det ska vara snyggt i hallen men samtidigt också lätt att hålla rent. Har man gäster över ofta vill man att hallen även ska kunna inkludera deras kläder och skor. Ibland har man dock väldigt begränsat med utrymme. Då kan en utfällbar hallbänk vara en alldeles perfekt lösning för hallen. Det är lite som en fällstol som är fastskruvad i väggen. Vid behov fäller man ner den, men annars så tar den ingen plats alls. De allra flesta behöver nämligen någonstans att sitta när man upppehåller sig i hallen.